Skip to main content
search
0

Heb je uitgebreide ervaring in de maritieme of offshore sector in nautische, technische, brandbestrijdings- of medische functies? En ben je op zoek naar een nieuwe carrièremogelijkheid? Begin dan als Maritieme Instructeur. Lees meer over deze functie.

Functieomschrijving
De Ruyter Training & Consultancy (DRTC) biedt een breed scala aan maritieme (veiligheids) trainingsprogramma’s aan. Onze producten variëren van Overleven op Zee tot Managementtraining voor maritieme officieren of Medische Zorg aan boord. Maritiem omvat niet alleen scheepvaart, maar ook offshore wind, offshore olie- en gaswinning, havenlogistiek, binnenvaart – het beslaat de maritieme sector in de breedste zin van het woord. Ons doelpubliek bestaat uit professionals die in deze sectoren werken en studenten aan maritieme academies.

We zijn op zoek naar versterking van ons team van instructeurs in Vlissingen. Ben je bekend met de maritieme sector? Is lesgeven jouw passie? Vind je het leuk om de principes van overlevingsvaartuigen of scheepsbrandbestrijding aan studenten uit te leggen en in de praktijk te brengen? Of ben je een ervaren maritiem officier die zeevarenden kan onderwijzen en beoordelen op het gebied van “Machinekamerbeheer” en “Brugteambeheer”?

Afhankelijk van je achtergrond en ervaring kun je bij DRTC komen werken. We zijn op zoek naar collega’s die bereid zijn om fulltime, parttime of als freelancer te werken. Het uitgangspunt is jouw ervaring in een van de kerngebieden:

Maritiem: je bent een ervaren maritieme officier voor alle soorten schepen (nautisch en/of technisch), of je hebt relevante ervaring opgedaan op zee in een andere functie (Defensie/Olie & Gas/Trainingssector, enz.).
Brandbestrijding: je hebt ervaring als commandant en/of instructeur bij de brandweer.
Medisch: je hebt ervaring als (offshore) medicus, verpleegkundige of iets vergelijkbaars.
Hoe ziet je werk eruit?

Je verzorgt verschillende maritieme trainingscursussen. Jij bent het aanspreekpunt voor de groep. Je coacht en begeleidt je deelnemers bij soms uitdagende praktijkoefeningen en beoordeelt of ze voldoen aan de eisen van de trainingsstandaard (STCW/GWO/Nogepa/Opito).
Op basis van nieuwe ontwikkelingen in de markt en veranderende regelgeving pas je trainingsprogramma’s aan en laat je ze beoordelen door externe accrediterende organisaties.
Je assisteert collega’s bij hun praktische trainingssessies. Soms als veiligheidsfunctionaris bij binnenbrandbestrijding, andere keren op open water voor trainingen in overlevingsvaartuigen of zeeoverleving.
Samen met je collega’s zorg je voor het onderhoud van trainingsapparatuur.
Voor nieuwe taken schrijf je je eigen veilige werkinstructies.
Functie-eisen
Vereisten om te starten als Maritieme Instructeur:

Instructeur zijn bij ons veiligheidscentrum kan fysiek veeleisend zijn; we verwachten dat je fit bent en bereid bent om dat zo te houden. Een medisch onderzoek voorafgaand aan je carrière bij DRTC is vereist.
Ervaring in een van de kerngebieden.
Je laat je niet afschrikken door de noodzaak om lessen in het Engels te geven.
Af en toe werken op onze tweede locatie in Groningen of op de locatie van de klant is geen probleem voor jou.
Ons aanbod
Je kunt verwachten:

Een actieve baan met een competitief salaris op basis van 38 uur.
De kans om te werken met een geweldig team van professionals.
30 dagen vakantie per jaar (bij fulltime dienstverband).
Een genereus pensioenplan.
Reiskostenvergoeding.
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden voor werken op andere locaties.
Als je geïnteresseerd bent in de functie, stuur ons dan je motivatie en CV. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op.

Martijn Schütz

[email protected]

Of bel +31 118 463 38