Skip to main content
search
0

Kies uw locatie en datum

GWO BTT Mechanical

De Mechanical-module (BTTM) is een essentieel onderdeel van de GWO Basic Technical Training (BTT). In deze module doe je kennis en vaardigheden op om basis mechanische taken uit te voeren in een windturbineomgeving. Of je nu nieuw bent in de windenergie-industrie of al enige basiskennis hebt, deze training helpt je bewust te worden van de gevaren en risico’s die gepaard gaan met het werken aan mechanische systemen, en hoe je deze gevaren onder controle kunt houden.

Doelstellingen: Na succesvolle afronding van de BTTM-module heb je de volgende vaardigheden en kennis verworven:

  • Beschrijven van de belangrijkste componenten, mechanische systemen en basiswerking van windturbines.
  • Bespreken van risico’s en gevaren die verband houden met mechanica.
  • Uitleggen van de principes van boutverbindingen en lassen, en het inspecteren hiervan.
  • Toepassen van handmatige aandraai- en meetgereedschappen.
  • Herkennen van de principes van een tandwielkast en remsystemen.
  • Uitvoeren van inspecties van remsystemen, koelsystemen en smeersystemen.

Certificering: Na succesvolle afronding van de BTTM-module ontvang je een internationaal erkend GWO-certificaat. Dit certificaat bevestigt dat je over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt om veilig mechanische taken uit te voeren onder toezicht van een ervaren technicus. Je behaalde certificaat wordt geregistreerd in het Winda-systeem, waardoor je jouw kwalificaties kunt aantonen aan potentiële werkgevers.

Cursusduur en -tijden: De Mechanical-training duurt in totaal 8 uur en 40 minuten. De maximale duur per dag is 10 uur. Houd er rekening mee dat de vermelde prijzen op onze website jaarlijks worden geïndexeerd.

Vereisten: Om deel te nemen aan de BTTM-module dien je fysiek fit te zijn om de praktijkonderdelen succesvol af te ronden. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een Winda-ID, dat vereist is voor registratie en certificering.

Registreer je vandaag nog op Winda: Voor aanvang van de cursus dien je jezelf te registreren als deelnemer op het Winda-platform. Registratie is verplicht voor iedereen die in de windenergie wil werken. Na certificering worden je behaalde certificaten automatisch aan je Winda-account gekoppeld, waardoor je gemakkelijk je kwalificaties kunt beheren en delen met werkgevers.