Skip to main content
search
0

STCW - Radar Navigator (Operational Levell)

Cursus: Radar Navigator Operational Level

 

Doelstelling:

Het doel van de cursus Radar Navigator Operational Level is om deelnemers de fundamentele kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn voor het veilig en effectief gebruik van radar als navigatie-instrument op zee. De cursus richt zich op het ontwikkelen van een goed begrip van de radarprincipes, het verkrijgen van praktische ervaring in het bedienen en instellen van een radarinstallatie, en het ontwikkelen van vaardigheden in het plotten van bewegende objecten.

Doelgroep:

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die geïnteresseerd zijn in het varen op vaartuigen die uitgerust zijn met een radar voor navigatiedoeleinden op zee. Dit kunnen zowel ervaren zeevarenden zijn die hun kennis willen bijwerken als nieuwe cursisten die zich willen kwalificeren voor een carrière in de maritieme sector.

Voorwaarden voor deelname:

Er zijn geen specifieke voorkennisvereisten voor deze cursus. De cursus is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van radar als navigatie-instrument. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een radarsimulator, waardoor cursisten praktische ervaring kunnen opdoen in een realistische omgeving.

Cursusinhoud:

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Principes van radarwerking en radartechnologie
  • Bediening en instelling van een radarinstallatie
  • Interpretatie van radarbeelden en plotten van bewegende objecten
  • Beheersing van radarvaartechnieken en -procedures
  • Veiligheidsaspecten en regelgeving met betrekking tot radarvaren op zee
  • Gebruik van radar als navigatie-instrument

Certificering:

Na succesvolle afronding van de cursus ontvangen de deelnemers het certificaat “Radar Navigator Operational Level” conform de internationale STCW-vereisten (Standards of Training, Certification, and Watchkeeping for Seafarers) Table A-II/1. Dit certificaat bevestigt dat de deelnemers de nodige kennis en vaardigheden hebben verworven om radar effectief te gebruiken als navigatie-instrument op zee.

Geldigheid:

Het behaalde certificaat “Radar Navigator Operational Level” heeft een onbeperkte geldigheid en is erkend binnen de maritieme industrie. Cursisten kunnen het certificaat gebruiken als bewijs van hun bekwaamheid in het gebruik van radar als navigatie-instrument.

Cursusduur:

De cursus Radar Navigator Operational Level heeft een totale duur van 5 dagen, waarbij cursussen worden gegeven van maandag tot en met vrijdag. Tijdens deze intensieve cursus krijgen cursisten zowel theoretische kennis als praktische training om hun vaardigheden in het gebruik van radar te ontwikkelen en te versterken.

Lestijden:

De lessen vinden plaats van 08.30 uur tot 17.00 uur. Deze dagelijkse lesuren bieden voldoende tijd om de nodige theoretische concepten te behandelen en praktische oefeningen uit te voeren onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Aanmelden:

We willen jullie graag op de hoogte stellen van een recente wijziging in ons cursusaanbod. Na zorgvuldige evaluatie en analyse van de marktvraag hebben we besloten om de cursus Radar Navigator Operational Level niet langer aan te bieden. Deze beslissing is genomen vanwege de beperkte vraag naar deze specifieke cursus.

We begrijpen dat sommigen van jullie mogelijk geïnteresseerd waren in het behalen van het certificaat Radar Navigator Operational Level. Om tegemoet te komen aan jullie behoeften en de huidige vereisten in de maritieme industrie, bieden we echter een alternatieve cursus aan die een hoger certificatieniveau biedt: Radar Navigator Management Level.

De cursus Radar Navigator Management Level bouwt voort op de kernprincipes en vaardigheden die behandeld werden in de Radar Navigator Operational Level-cursus. Het biedt een diepgaandere en uitgebreidere benadering van radar-navigatie en bevat geavanceerdere onderwerpen en technieken. Door deel te nemen aan de Radar Navigator Management Level-cursus, krijg je de mogelijkheid om een hoger certificatieniveau te behalen, wat je meer mogelijkheden kan bieden in je maritieme carrière.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen over de Radar Navigator Management Level-cursus, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor je maritieme opleidingstraject.