Skip to main content
search
0

Kies uw locatie en datum

Nogepa 2.3A Coxswain Fast Rescue Craft (FRC)

Cursustype:

Calamiteitstraining (specialist)

Doelgroep:

Deze cursus is bedoeld voor personen die zijn aangewezen om op te treden als bemanningslid van een Fast Rescue Craft (FRC) op een offshore mijninstallatie.

Doel:

Het doel van de NOGEPA 2.3A Coxswain Fast Rescue Craft (FRC) cursus is om deelnemers op te leiden in de theorie en praktijk van het bepalen van de staat van paraatheid, het lanceren, het aan boord nemen van een persoon overboord en het hanteren van de FRC-boten die worden gebruikt door mijnbouwbedrijven. Deelnemers leren ook hoe ze reddingsoperaties kunnen uitvoeren met deze FRC-boten.

Leerdoelen:

Tijdens de cursus komen de volgende leerdoelen aan bod:

  • Controleren van de staat van onderhoud en paraatheid van de FRC-boot.
  • Begrijpen van de basisprincipes van goed zeemanschap, zoals het bepalen van een koers, sturen met een kompas en het bedienen van de apparatuur aan boord van de FRC-boot.
  • Herstel en vervoer van een slachtoffer uit het water.
  • Uitvoeren van alle procedures met betrekking tot het lanceren, bergen en redden van personen die overboord zijn gevallen.
  • Leiding nemen in alle situaties die kunnen ontstaan bij het redden van personen die overboord zijn gevallen.
  • Toepassen van een zoekpatroon met navigatiehulpmiddelen zoals een kompas, PLB, richtapparaat en GPS-apparatuur.
  • Deelnemen aan een kapseistraining (Opmerking: alleen vereist tijdens de basistraining).

Praktijkoefeningen:

De praktijkoefeningen richten zich op het efficiënt uitvoeren van alle technieken die worden genoemd in de leerdoelen. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om hun vaardigheden toe te passen in realistische scenario’s.

Voorwaarden voor praktijkoefeningen:

De praktijkoefeningen worden uitgevoerd met maximaal 3 deelnemers per instructeur. Om voldoende toezicht en begeleiding te waarborgen, moeten er minimaal 2 instructeurs aanwezig zijn bij elke oefening.

Vereisten voor deelname:

Deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldig Offshore Medisch certificaat om in aanmerking te komen voor deze cursus. Het certificaat bevestigt dat deelnemers voldoen aan de vereiste gezondheidsnormen voor offshore activiteiten.

Duur:

De basiscursus heeft een duur van 2 ½ dagen. De opfriscursus, bedoeld voor deelnemers die hun certificering vernieuwen, duurt 1 dag.

Geldigheid:

Het certificaat dat wordt behaald met de NOGEPA 2.3A Coxswain Fast Rescue Craft (FRC) cursus is geldig gedurende twee (2) jaar. Na deze periode moeten deelnemers een opfriscursus volgen om hun vaardigheden bij te werken en hun certificaat te vernieuwen.

Opmerkingen:

Opmerking 1: De basiscursus kan worden gegeven als integraal onderdeel van cursus 2.7 (C of F), waardoor de totale cursusduur 4 dagen zal beslaan.

Opmerking 2: Een certificaat van bekwaamheid in overlevingsvaartuigen en reddingsboten, anders dan snelle reddingsboten, op basis van het STCW-78, zoals gewijzigd, kan worden geaccepteerd, mits de uitgiftedatum van het certificaat minder dan 2 jaar vóór inschrijving in de opfriscursus ligt.