Skip to main content
search
0

Komende trainingen

GWO - Module Refreshers

Een nieuw onderdeel binnen het trainingsaanbod van DRTC zijn de GWO (Global Wind Organisation) trainingen. Er is steeds meer behoefte aan trainingen m.b.t. het werken op windmolens. DRTC werkt hierbij samen met Height Safety Experts (HSE) in het werken op hoogte.

Ten aanzien van het werken aan windturbines is het noodzakelijk dat onderhoudspersoneel training krijgt in het betreden en beklimmen van de mast en nacelle (turbine huis) van windmolens. Daarnaast is het ontsnappen vanaf hoogte en het redden van collega’s op hoogte een onderdeel van training. Om deze onderdelen te kunnen beoefenen wordt een hiervoor gebouwde toren gebruikt met daarop een speciaal ingericht platform voor de afdalingen.

Naast het betreden en afdalen is een verplicht onderdeel brandpreventie en het ontsnappen van een met rook gevulde nacelle. Dit wordt beoefend in een nagebootste nacelle die op ca. 15 meter van de grond staat.

De objecten kunnen niet alleen gebruikt worden voor trainingsdoeleinden, maar kunnen ook worden ingezet voor het testen van diverse (veiligheids)materialen en procedures.

De Global Wind Organisation (GWO) is een samenwerkingsverband van eigenaren en fabrikanten van Wind Turbines met als doelstelling een ongevalsvrije werk omgeving in de wind industrie.

De standard van GWO Trainingen bestaat uit een herkenbare Basic Safety Training (BST) en Basic Technical Training (BTT).

DRTC Bied ook de aparte modules van de GWO Trainingen aan.

De volledige standaard omvat 5 + 3 modules:
– Eerste hulp
– Handmatig werken
– Brandbewustzijn
– Werken op hoogte
– Overleven op zee
– Mechanisch
– Hydraulica
– Elektrisch