Skip to main content
search
0

Kies uw locatie en datum

GWO - Basic Technical Training (BTT)

Als de beschikbare datum niet past laat het ons weten en we kijken of er mogelijkheden zijn.

 

GWO – Basic Technical Training (BTT)
Na voltooiing van de (GWO) Basic Technical Training (BTT) zal je bewust zijn van de gevaren die zich voordoen bij het werken aan hydraulische, mechanische en elektrische systemen in een windturbine omgeving en hoe deze gevaren kunnen worden beheerst. Je bent na afronding klaar voor het werken in de windenergie-industrie.

 

De GWO – Basic Technical Training (BTT) bestaat uit de volgende drie Modules:

  • Mechanical (BTTM)
  • Electrical (BTTE)
  • Hydraulics (BTTH)

Doelgroep
De modules van de Basic Technical Training zijn gericht op kandidaten die geen eerdere ervaring hebben met hydraulische, mechanische of elektrische systemen, maar kunnen ook worden gebruikt om kandidaten bij te scholen die wel enige kennis hebben, maar niet van de toepassing hiervan in windturbines.

 

Doelstellingen
Deze Basic Technical Training (BTT) cursus moet de deelnemers in staat stellen hydraulische, mechanische en elektrische basistaken uit te voeren onder toezicht van een ervaren technicus.

Deze cursus maakt van de deelnemers geen opgeleid persoon die zonder toezicht hydraulische, mechanische of elektrische werkzaamheden mag uitvoeren.

Toelatingseisen:

  1. De praktijk onderdelen zijn fysiek belastend. Je moet voldoende fit zijn om alle praktijk onderdelen af te kunnen ronden.
  2. Je moet in het bezit zijn van een Winda ID.

Certificering:

Na succesvol afronden van deze opleiding, waarin je hebt laten zien over de vereiste competenties te beschikken, krijg je een internationaal geldig GWO-certificaat en zal de betreffende module in Winda worden geregistreerd.

De geldigheid van de Basic Technical Training is onbeperkt, er geld geen herhalingsplicht, maar wanneer je lang niet werkzaam bent geweest in deze industrie, kan her certificering geëist worden.

Uitgebreide informatie over de standaard is te vinden op: http://www.globalwindsafety.org

Cursusduur
4 aaneengesloten dagen
De aangegeven prijzen op de website zijn voor lopende kalenderjaar en worden jaarlijks geïndexeerd.

Lestijden
08.30 – 17.00 uur

Winda Registratie:

Alle deelnemers dienen zich voor aanvang van de cursus te registreren als deelnemer in Winda. Registratie is verplicht als je in de windenergie wilt werken. Na registratie ontvang je een Winda-ID. Het Winda-id moet bij de cursusboeking worden vermeld.

Na certificering worden je certificaten door ons aan je Winda-account gekoppeld.

https://winda.globalwindsafety.org/ )