Skip to main content
search
0

CBR Erkend - Basisopleiding Veiligheid voor Dekslieden

Basisopleiding Veiligheid voor Dekslieden

Inhoud

Onze basisopleiding veiligheid voor deksmannen biedt een uitgebreide training op het gebied van veiligheid op het werk, gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, bewustwording van specifieke vaartuiggerelateerde gevaren en adequaat handelen in noodsituaties zoals brand en persoon overboord. De cursus voldoet aan de Standaarden voor de basisopleiding veiligheid voor deksmannen volgens CESNI (Besluit: CESNI 2021-I-1) en de richtlijn (EU) 2017/2397.

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een door het CBR erkend certificaat voor Basisveiligheid Deksman/CESNI. Met dit certificaat kun je vervolgens een dienstboekje aanvragen bij SAB.

Vrijstelling

Indien je beschikt over een geldig certificaat STCW Basic Safety Training (Fisheries), kun je je aanmelden voor de Basisveiligheid Deksman met vrijstelling. Neem hiervoor contact met ons op!

Indien je beschikt over een geldig BHV/EHBO Diploma, kun je je aanmelden voor de basisveiligheid Deksman met vrijstelling.Neem hiervoor contact met ons op!

Doelstelling

Tijdens de cursus leren deelnemers essentiële vaardigheden, waaronder:

  • Gebruik van reddingsmiddelen ter voorkoming van verdrinking
  • Specifieke arbeidsomstandigheden aan boord van een vaartuig
  • Brandbestrijding aan boord van een vaartuig
  • Risico’s aan boord door lawaai
  • Omgaan met gevaarlijke stoffen aan boord van een vaartuig
  • Basisbeginselen van eerste hulp

Toelatingseisen

Om deel te nemen heeft u geen specifieke voorkennis nodig. De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar. Een geldig legitimatiebewijs, certificaat van binnenvaartkeuring, en droog ondergoed zijn vereist. Een binnenvaartkeuring kan voorafgaand aan de cursus geregeld worden.

Certificaten

Na afronding van de opleiding ontvangt de deelnemer:

  • Basisopleiding Veiligheid voor Dekslieden certificaat (CESNI/CBR)
  • Bedrijfshulpverlener (BHV) certificaat

Lestijden

Op de eerste dag worden deelnemers om 08.15 uur verwacht voor de inschrijving. De training start om 08.30 uur en eindigt rond 16:30 uur. De prijs is inclusief registratiekosten, praktijkmiddelen, lesmateriaal, lunch, koffie en thee (exclusief BTW).

Taal

De training wordt standaard in het Nederlands gegeven, maar kan in het Engels worden verzorgd indien nodig.