Skip to main content
search
0

DRTC heeft op 20 juli de eerste HUET training met de nieuwe installatie in Vlissingen. 

Op het oefenschip de Lingepoort is in het zwembad een HUET installatie geinstalleerd waar leden met de Maritime Incident Response Groups (MIRG) team van de Veiligheidsregio Zeeland hun herhaling voor deze training hebben gevolgd.  

De training is onderdeel van de reguliere NOGEPA 0.4 en 0.5 cursussen welke geeist worden voor mensen die werkzaam zijn in de offshore industrie met helicopters worden afgezet op hun werklocatie. Hiervoor heeft DRTC erkenning vanuit NOGEPA

Als onderdeel van hun reguliere trainingen hebben de eerste leden van dit team, wat gespecialiseerd is in het bestrijden van incidenten aan boord van schepen op open wateren en zeehavens, deze HUET training gevolgd. Eric Lems, Specialist Maritieme Veiligheid & Officier van Dienst brandweer van Veiligheidsregio Zeeland gaf aan de training als plezierig, goed opgebouwd en leerzaam te hebben ervaren. De ondersteuning tijdens de training door de eigen duikers werd als zeer prettig ervaren. “Het is toch altijd fijn om als collega’s onderling elkaar hierbij te ondersteunen. Je kent elkaar en dat geeft een vertrouwd gevoel.” De komende tijd zullen de resterende leden van het team hun HUET en Sea Survival trainingen gaan volgen.

In het voorjaar van 2022 volgen dan dagen in de specialisatie scheepsbrandbestrijding welke ook door DRTC zullen worden gefaciliteerd en begeleid. 

HUET training
HUET training at DRTC
HUET training at De Ruyter Training & Consultancy
HUET training at De Ruyter Training & Consultancy