Skip to main content
search
0

LAUWERSOOG – 

DRTC is een maritiem trainingsinstituut met locaties in Vlissingen, Groningen en Curaçao . Het bedrijf verzorgt o.a. trainingen volgens STCW-, Offshore/Nogepa- en ISPS-vereisten. DRTC Groningen is gevestigd op het ponton liggend in de Finse Haven in Groningen.

Op de Dag van de Garnaal kunt u o.a. met eigen ogen een liferaft aanschouwen en van binnen bekijken. Tevens wordt een demonstratie gegeven van het gebruik van een overlevingspak met zwemvest ingeval men gedwongen is om op zee het schip te verlaten. Als klap op de vuurpijl zal het vlot worden gelanceerd en zullen drenkelingen opgepikt worden. De KRNM zal het vlot op sleeptouw nemen.

Verder wordt er informatie verstrekt omtrent de nieuwe regelgeving ten aanzien van de veiligheidstaken aan boord van vissersschepen en de gevolgen hiervan voor de bemanning. Met het van kracht worden per 1 april 2019 van het nieuwe Besluit Zeevarenden Handelsvaar en Zeilvaart dienen alle bemanningsleden te beschikken over een certificaat Basisveiligheid voor vissers (BST-V). Daarnaast is er ook op het gebied van medische certificaten een en ander veranderd.

Bij DRTC kunt u de trainingen volgen die leiden tot het behalen van de vereiste certificaten, zodat u weer helemaal voldoet aan de (wettelijke) vereisten die het uitvoeren van uw beroep mogelijk maken. U kunt zich ter plekke inschrijven voor de bovengenoemde cursussen. U bent van harte welkom op onze stand.

De Dag van de Garnaal wordt gehouden op zaterdag 11 mei 2019 gelijktijdig met de reddingbootdag van de KNRM. De dag begint vanaf 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ’s middags. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland.

http://www.promotielauwersoog.nl/nieuws/