Skip to main content
search
0

DRTC heeft haar Bridge Resource Management (BRM) – Engine Room Resource Management (ERM) trainingen in een nieuwe jas gestoken.  In samenwerking met HZ University of Applied Sciences en Noorderpoort College worden deze trainingen verzorgd. Hierbij maken we gebruik van  moderne simulatoren en een ervaren team van professionals die hun sporen op zee hebben verdiend.

DRTC heeft geïnvesteerd in een licentie bij CAE, wereldwijd leider in Maritime Crew Resource Management (MCRM) en Human Factor training. Naast ons 3-daagse BRM/ERM programma is ons nieuwe 5-daagse programma dan ook volledig HELM-O & HELM-M gecertificeerd.

Leiding geven in complexe situaties, samenwerking van brug- en machinekamer team, het kweken van “situational awareness”, zijn enkele onderdelen die aan bod komen in deze nieuwe opzet. Ons MCRM-programma gaat verder dan de STCW-opleidingseisen voor BRM/ERM en stelt de deelnemers in staat alle beschikbare middelen te identificeren en te gebruiken, zowel in alledaagse situaties als bij gelegenheden die een diepgaande samenwerking vereisen als bij het oplossen van problemen in complexe en snel veranderende omgevingen.

Menselijke factoren zijn aangewezen als het belangrijkste gebied waarop aanzienlijke veiligheidswinst mogelijk is. Bridge Resource Management / Engine Resource Management wordt bepleit als het belangrijkste middel om het aantal incidenten en ongevallen met menselijke factoren terug te dringen. De focus bij dit programma ligt op de onderstaande onderwerpen:

  • Preoccupatie met kleine (technische) problemen
  • Het niet delegeren van taken en verantwoordelijkheden
  • Geen prioriteiten stellen
  • Ontoereikend toezicht
  • Beschikbare gegevens worden niet benut
  • Het niet communiceren van intenties en plannen
  • Falen in herkennen en Wraken van Afwijkingen van SOP’S, regels, enz.

Check onze nieuwe cursus data en meld je aan via de website of neem contact via mail of telefoon om meer te weten te komen over de training.